Een beetje stress bij je ei?

5 tips voor een ontspannen Pasen.

 

Heb jij, net als de meeste Nederlanders, ook lekker een lang paasweekend in het vooruitzicht? Lekker vrij en gezellig Pasen vieren?

 

Of leveren die extra vrije dagen je juist stress op, omdat je nu het werk op kantoor niet afkrijgt, niet weet wanneer je de (extra) boodschappen moet doen, je opkijkt tegen een ‘gezellig’ samen zijn met de hele familie?

 

Stress zet de ‘vetknop’ aan, dus doe wat je kunt om stress tot een minimum te beperken!
Misschien heb je tijd om een avond voor jezelf te plannen waarin je lekker met een goed boek languit in bad gaat liggen, of een leuke film gaat kijken. Misschien heb je die tijd juist niet... In dat geval kunnen de volgende tips je helpen;

 

Tip 1; Trek je een paar minuten terug en doe een snelle gronding oefening. Bijvoorbeeld deze; ga met je aandacht naar je voeten. Stel je voor hoe er wortels uit jouw voeten, diep, diep de aarde ingaan. Ze helpen je om stevig op de grond verankerd te zijn. Terwijl je dit voorstelt concentreer je je op jouw ademhaling. Stel je voor dat je kunt zien hoe de lucht jouw longen vult en door jouw hele lichaam heen gaat. Concentreren op de ademhaling zorgt ervoor dat deze als vanzelf rustiger wordt. Hiermee nemen de gevoelens van stress direct af.


Tip 2; Luister een keer extra (of weer opnieuw) naar de visualisaties van de Gabriel Methode. Visualiseren helpt enorm om stress te verminderen. Heb je de visualisaties nog niet? Je bestelt ze gemakkelijk in de web shop; klik hier.


Tip 3; Zoek op Youtube naar geleide meditaties of ontspanning-/gronding oefeningen. Er wordt veel (gratis) aangeboden, dus er zit vast iets tussen dat je kunt gebruiken.


Tip 4; Bedenk je dat jij, hoewel je wellicht een situatie niet kunt veranderen, altijd kunt kiezen hoe je er op reageert. Welke reactie is het meest liefdevol en ondersteunend voor je? Wat is er nog meer mogelijk? Is er wellicht iemand bereid om te helpen? 


Tip 5; Geniet van het feit dat je even een paar dagen vrij bent. Ga lekker naar buiten en adem diep de voorjaarslucht in en sta jezelf toe om blij te worden van die gezellige voorjaarsbloemen die je nu overal om je heen kunt zien.

 

We wensen je vrolijke paasdagen!

 

 

Désirée Manders is internationaal life coach, -trainer en –spreker, Gabriel Methode coach, hypnotherapeut en EFT specialist.

 

Zij is gespecialiseerd in werken met het onderbewustzijn en wordt geroemd om haar unieke aanpak met snelle en blijvende resultaten.  

 

www.Thedaydreamcompany.com

www.TDCcoaching.com

 

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!