8 manieren om de voeding te kiezen die bij je past.

Tegenwoordig zijn we veel meer bewust van wat we eten. En van dat wat je wel of niet wilt of kunt eten. Sommigen van ons zijn gevoelig voor bepaalde bestanddelen en dan merk je dat je gewoon beter voelt wanneer je bijvoorbeeld geen zuivel of gluten eet.

 

Wanneer je een geschiedenis van diëten hebt dan kan het zijn dat je systeem de keuze om bepaalde dingen wel of niet te eten vertaalt naar ‘dit is een dieet’ met mogelijk alle stress van het gevoel van ‘niet mogen’ ‘dwang’ en ‘beperkingen’ die daar bij kunnen horen.

 

Hieronder vind je een aantal tips om de focus te verleggen van enige associatie met een dieet naar plezier hebben in het maken van de keuzes die nu bij je passen!

 

Tip 1: Ga opzoek naar alternatieven. Op het internet vind je zonder twijfel een alternatief voor dat wat je mist. Google bijvoorbeeld op alternatief voor brood en je zult de meest geweldige recepten vinden die meestal heel makkelijk te maken zijn. Misschien reageer je slecht op zuivel of eieren maar wil je wel heel graag pannenkoeken maken. Ook nu zal je merken dat er op het internet van alles is te vinden over hoe je een pannenkoek kan maken met notenmelk en dat de meeste mensen die geen kippeneieren kunnen eten wel heel goed eendeneieren kunnen verdragen. Kortom; zoek en laat je verrassen!

In onze GM vriendelijke recepten vindt je trouwens ook alternatieven voor brood; klik hier voor zoete recepten, klik hier voor hartige recepten. Het noten/zaden brood is een aanrader!

 

Tip 2: Stel je zelf de vraag; waarom wil ik dit wel/niet eten. Begrijp het waarom en blijf trouw aan je antwoord. Dit zal je helpen om de focus te verleggen van ‘beperkingen’ naar ‘ik kies voor mezelf’.

 

Tip 3: Dit helpt je ook om te stoppen met jezelf te moeten verantwoorden aan anderen, waarom je iets wel/niet eet. Geen excuses, geen moeilijk gedoe; je weet nu voor jezelf waarom en dus is het makkelijk om een tegen een ander te zeggen; ‘gewoon omdat ik er voor kies om dit zo te doen’. Je bent niet zielig, je beperkt jezelf niet, het is gewoon een keuze die voor jou werkt.

 

Tip 4: Verleg de focus van wat je niet kunt/wilt eten naar al het aanbod aan voeding dat je nog steeds gewoon wel kunt/wilt eten. Je kunt vaker ‘ja’ dan ‘nee’ zeggen. Focus op alle dingen waar je echt van kunt genieten en wat je lichaam gewoon makkelijk kan verdragen.

 

Tip 5: Wanneer je iets hebt gegeten dat ervoor zorgt dat je je lichamelijk niet fijn voelt laat dat gevoel dan even helemaal toe. Het zal wellicht niet fijn voelen maar het helpt je om de volgende keer ‘nee’ te zeggen. Niet omdat je het niet mag eten maar gewoon omdat je geleerd hebt dat je lichaam er niet goed op reageert. En geen enkel hapje is het waard om je niet lekker te voelen. Zeker als er zoveel voedsel te krijgen is dat er voor zorgt dat je lichaam zich helemaal fijn en energiek voelt!.

 

Tip 6: weet dat je niet de enige bent. Er zijn zo veel mensen die merken dat bepaalde soorten voedsel niet goed vallen. De blogs en websites over alternatieve (heerlijke!) manieren van eten zijn legio. Zoek ze op, voel wat bij jou past en ga experimenteren met informatie die anderen al voor je hebben uitgezocht. En voel of merk op waar jij je goed door voelt! Wat voor de een werkt hoeft niet voor jou te werken. Vind je eigen pad.

 

Tip 7: Begrijp dat het even duurt om aan een nieuwe smaak te wennen. Wanneer je dus gaat experimenteren met alternatieven kan het zijn dat je sommige dingen iets meer tijd moet geven.

 

Tip 8: Vraag om hulp! Nogmaals, er zijn genoeg websites, blogs, forums waar je terecht kunt met vragen. En; delen is fijn! Jij deelt je hulpvraag en een ander kan baat hebben bij het antwoord dat je krijgt.

 

 
Désirée Manders is internationaal life coach, -trainer en –spreker, Gabriel Methode coach, hypnotherapeut en EFT specialist.

 

Zij is gespecialiseerd in werken met het onderbewustzijn en wordt geroemd om haar unieke aanpak met snelle en blijvende resultaten.  

 

www.Thedaydreamcompany.comwww.TDCcoaching.com

 

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!