Intuïtie en gewicht verlies.

 

Net zoals iedereen ademt heeft ook iedereen intuïtie. Net zoals de meeste van ons ademhalen zonder er bij na te denken, denken sommigen van ons ook niet na over onze intuïtie. Soms zijn er gewoon te veel geluiden in en om je heen zodat je jouw intuïtie niet meer kan horen.

 

Jouw intuïtie is jouw innerlijk weten. Het is altijd oprecht, mild, liefdevol en ondersteunend. Het wijst ons de juiste weg en weet precies wat goed voor ons is. Het is iets wat zich op een natuurlijke manier uit. Het heeft geen verwachtingen en het stelt geen voorwaarden. Het leidt je naar wat goed voor je is.

 

Meestal echter luisteren we niet naar onze intuïtie maar laten we ons afleiden door ons denken, ons ego en doen we dingen vanuit een gevoel van gebrek. Iets in ons voelt incompleet en dus gaan we het buiten onszelf zoeken om het ‘gat’ op te vullen. De dingen waar we achteraan gaan zijn niet de dingen die we werkelijk nodig hebben maar het zijn dingen die we denken nodig te hebben. Wat we denken nodig te hebben halen we uit ervaringen uit het verleden of angst voor materiële, fysieke of emotionele  tekorten in de toekomst (wanneer ik dit doe dan vermijd ik dat en dan blijft hij van me houden). Doorgaans is dit niet waar we werkelijk behoefte aan hebben.

 

We hebben allemaal een stem in ons hoofd die ons aanstuurt. We kennen allemaal dat stemmetje wel, maar dat is niet je werkelijke innerlijke weten –dat is je ego! Jouw intuïtie kun je niet horen, je kunt het enkel voelen, weten. Dat is de ‘stem’ waar je naar zou moeten luisteren, waar je je door zou moeten laten aansturen.

 

Het is niet moeilijk om naar je intuïtie te luisteren. Je hoeft je er enkel voor open te stellen en ervoor te zorgen dat je werkelijk in het hier en nu bij jezelf aanwezig bent. Want je intuïtie is van het hier en nu en laat je weten wat hier en nu goed voor je is. Wanneer je alert bent of je open stelt voor je intuïtie dan zal dat wat goed voor je is zich vanzelf in je leefwereld manifesteren. Je ziet het terug wanneer je aan het werk bent, of aan het sporten bent of in contact bent met andere mensen bent. Dingen gaan ineens makkelijk en als vanzelf wanneer je de ‘stem’ van je intuïtie de vrije loop laat. Dan ervaar je een gevoel van ‘flow’. Wanneer je in de flow bent lijkt alles vanzelf te gaan.

 

Flow is dus niets anders dan meegaan op je gevoel, het zuivere gevoel vanuit de intuïtie en niet het voelen dat door je denken wordt aangestuurd. Het eerste is zacht en op een natuurlijke manier aanwezig, het tweede voelt als een strijd; iets waar tegen je je wilt afzetten. Let er maar eens op, als je bewust bij je zelf aanwezig kunt zijn, dan kan je de verschillen ontdekken.
Je kunt je zelf helpen bij het bewust aanwezig laten zijn van je intuïtie door aan het begin van de dag tegen jezelf te zeggen: ‘vandaag gaat alles makkelijk en vanzelf en ben ik in harmonie met mezelf en mijn omgeving’.

 

Het verschil tussen intuïtie en denken is dat je vanuit intuïtie wordt geleid naar een natuurlijke, authentieke richting terwijl het denken je in een richting duwt die je zelf bedenkt en die doorgaans vermijdend is; weg van… (pijn, angst, afwijzing).

 

 

Intuïtie kan je niet plannen! Het is altijd alleen nu, op dit moment!

Luisteren naar intuïtie kan je net als een spier trainen, door middel van het luisteren naar visualisaties, meditaties of het gebruiken van EFT (meer informatie).  Wanneer je naar je intuïtie leert luisteren, zal je merken dat je vanzelf meer ontspannen wordt en belangrijker, minder het onderhuidse gevoel van angst ervaart. Angst en zorgen zetten de vetknop aan; afvallen zou dus een logisch effect zijn van het leren luisteren naar je intuïtie (en daardoor meer ontspannen zijn en angsten loslaten….). Feitelijk veroorzaakt het luisteren naar je intuïtie een positieve biochemische reactie. Liefde is de grootste kracht en intuïtie ‘spreekt’ vanuit liefde en voelt daarom ontspannen aan.

 

Intuïtie in relatie tot gewichtsverlies.

Willen of moeten afvallen is voor de meeste mensen gebaseerd op angst. Angst voor je gezondheid, angst om niet geaccepteerd te worden, angst om bekeken te worden, angst om je te laten zien, angst om echt voor jezelf te gaan staan, angst om uitgelachen te worden…

Wanneer je dan gaat diëten en/of sporten dan is de motivatie waarschijnlijk dat je het moet om een doel te bereiken, namelijk af te vallen. Je doet het vanuit een moeten en niet vanuit een willen of een passie of een innerlijk weten of vanuit een authentiek gevoel… Al die redenen zorgen er juist voor dat een gevoel van spanning (verhoogde cortisol!) en onveiligheid in stand wordt gehouden. Je bent bezig met dingen die je eigenlijk niet wilt (wie wil er nou calorieën tellen?) in plaats van de dingen die je wel wilt of die je bezinning geven. Kortom, een zinloze exercitie want hoewel er door jouw inspanningen echt wel kilo’s af zullen gaan, weten we inmiddels dat ze er doorgaans uiteindelijk weer aankomen –met nog een bonus kilootje of wat er bij….

Wanneer je echter in staat bent om intuïtief te doen wat je weet wat goed voor je is, waar je echt blij van wordt en wanneer je je gaat focussen op hoe je zou willen zijn in plaats van hoe je vindt dat je zou moeten zijn, dan zal je proces op een natuurlijke, ontspannen manier verlopen en zul je blijvend positief resultaat verkrijgen.

-Intuïtief ga je dan dat eten wat goed voor je is, zonder dat je jezelf beperkingen hoeft op te leggen. --Intuïtief ga je eten wanneer dat goed voor je is, zonder dat je er over na hoeft te denken of er een ‘goed’ of ‘slecht’ label aan te hangen.
-Intuïtief ga je behoefte krijgen aan beweging en ga je dingen doen waar je blij van wordt, gewoon omdat je er zin in hebt!

 

Intuïtie inspireert je, laat je dingen doen die motiverend zijn en is nooit op ‘moeten’ gebaseerd.
Je intuïtie is je veiligheid, want de intuïtie weet alles! En je veilig voelen zet de vetknop uit.


Niets is dus zo krachtig als het ontwikkelen van je intuïtie.

Intuïtie is een gevoel of weten, zonder logica (lijkt het) en wij als mensen hebben het doorgaans nodig om ergens de logica van in te zien. En dus gaan we op zoek naar bevestiging op wat onze intuïtie ons aanreikt.
We zouden moeten leren om blind op onze intuïtie te vertrouwen zodat we in het hier en nu direct kunnen reageren, zonder beredeneren. Want… intuïtie bestaat alleen in het hier en nu!

 

Hoe vaak heb je niet dat je gewoon weet dat je iets moet doen? ”Ik moet gewoon de Gabriel Methode gaan volgen!”  En dan gaat iemand je vragen hoe je dat dan weet; het is niet logisch dat je dat zomaar zou weten. Het antwoord is dan: “ ik weet het niet maar ik weet het gewoon!” Het is dus een gevoel wat je niet kunt plaatsen, maar het is een intern weten. Dat is het zesde zintuig! -Het intuïtieve weten.

 

Vertrouw op je intuïtie en ga een leven van zekerheid tegemoet in plaats van het leven te leven wat de meeste van ons nu leven;  een leven gebaseerd op angst.

 

Hier op onze site krijg je veel informatie en instrumenten aangereikt. Het is aan jou wat je hiermee doet. Niemand zal je er op veroordelen als je er niets mee doet.


Stel jezelf de vraag; “waar kies ik voor?”

Sssst! Je intuïtie wil je wat zeggen!

 


 

 

Désirée Manders is internationaal life coach, -trainer en –spreker, Gabriel Methode coach, hypnotherapeut en EFT specialist.

 

Zij is gespecialiseerd in werken met het onderbewustzijn en wordt geroemd om haar unieke aanpak met snelle en blijvende resultaten.  

 

www.Thedaydreamcompany.com

www.TDCcoaching.com

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!