Zondagskind

August 27, 2017

 

 

 

Onlangs maakte mijn goede vriendin Marjolijn Loderichs mij attent op deze quote en ineens viel er een heleboel op zijn plaats. Ervaar jij de wereld als een veilige, liefdevolle en ondersteunende plek of ervaar je de wereld (of het universum) als een plek die onveilig en vol leed en onzekerheid is? De manier waarop je naar de gebeurtenissen in je leven kijkt wordt gekleurd door die basisovertuiging; veilig of onveilig.

 

Voor mij viel er dus een heleboel op z’n plaats. Ik ervaar mijn persoonlijke wereld (dus mijn gezin, huis, werk, omgeving enz.) als fijn, veilig en liefdevol maar ik ervaar de wereld/het universum vaak genoeg als een onveilige, negatieve en destructieve plek. Ik vind het bijvoorbeeld moeilijk om naar het nieuws te kijken omdat de beelden van oorlog, bomaanslagen, menselijk leed, onderdrukking en ga zo maar door zo hard bij mij binnenkomen dat ik er werkelijk naar van word. Ik voel me ontzettend onmachtig omdat ik zo ontzettend wens dat we met elkaar in een vreugdevolle en veilige wereld leven waarin ieder levend wezen vrij is en tot volle wasdom kan komen.


Ergens heb ik dus besloten dat het universum onveilig is en wordt dat steeds bevestigd.

Er zijn ook mensen die het universum als vriendelijk ervaren. Dit zijn volgens mij de zogenaamde ‘zondagskinderen’ waarbij alles makkelijk en vanzelf gaat, die geen tekorten ervaren en altijd in harmonie lijken te zijn.

 

Je krijgt waar je je aandacht op vestigt, zo simpel is het.

Ik heb besloten dat ik mijn overtuiging over het universum en de wereld verander en herhaal daarom gedurende de dag in mijn hoofd de volgende mantra;

“Het universum is veilig, liefdevol en ondersteunend”.

 

Het veranderen van mijn overtuiging heeft direct effect; ik ervaar alles anders. Ik voel me veilig en vreugdevol. En terwijl ik me een paar dagen geleden nog ellendig voelde omdat ik niet kon verzinnen waar mijn inkomen over een paar maanden vandaan moet komen voel ik me nu rustig en vol vertrouwen en ben ik gecentreerd en blij.


Verbeter de wereld, begin bij jezelf –ik schreef het al eerder. Alles is energie, alle materie bestaat uit atomen en die atomen zijn energie. Dus als ik mijn materie, mijn zijn, mijn atomen en dus mijn energie positief, liefdevol en ondersteunend maak is dat wat ik de wereld in stuur. Wanneer meerdere mensen dit doen wordt het een collectief en kan dat collectief de negatieve tendens omzetten in een positieve stroom.

 

Ik geloof er in. Vanaf nu ben ik ook een zondagskind!

 

 

 

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!