Wanneer ga ik afvallen?

June 9, 2016

 

Hoe lang het duurt voordat het afvallen begint, is niet goed te voorspellen.
Sommige geluksvogels vallen al af als ze het boek lezen. Bij anderen duurt het een hele tijd voordat ze iets gaan merken. Dan is het natuurlijk de uitdaging om vertrouwen te blijven houden, want we hebben nou eenmaal een soort 'instant resultaat' mentaliteit. Daarnaast hebben we afvallen gekoppeld aan eten, dus focussen we ons op dat aspect. Natuurlijk is dat een belangrijk onderdeel van het verhaal, maar iedereen die met zijn gewicht stoeit, weet - als het goed is - dat het dát niet is.

 

Op tv zijn er programma’s over afvallen zoals 'Obese'. Een programma waarin mensen met 'morbide overgewicht' worden geholpen om via sporten en dieet af te vallen. En afvallen doen ze! Onder andere door keihard te trainen en door een streng dieet te volgen met de camera en heel Nederland als onverbiddelijke toeschouwers. Wat ze op mentaal en emotioneel gebied doen, wordt niet helemaal duidelijk. Er schijnt begeleiding te zijn, maar daar krijgt de kijker weinig tot niets van mee. Eén van deelnemers is echter al vaker meer dan 60 kg afgevallen. Geen novice dus als het gaat om diëten. Sterker nog: het is de 3e keer voor deze deelnemer. Kennelijk lukt het dus niet om de geweldige prestatie vast te houden! Kunnen we hieruit nogmaals concluderen dat diëten niet werken?

 

Als jij bezig bent met de Gabriel Methode en het niet snel genoeg vindt gaan, waar kan dat dan aan liggen?
Het kan zijn dat je nog steeds niet de Kern van je probleem te pakken hebt om wat voor reden dan ook. Besef je goed: er ís een emotionele of mentale reden waardoor je VET-knop aanstaat. Als je het fysieke deel van GM volgt (water, supplementen, levende voeding, beweging) en je houdt gedachten over snoep, koek, patat, chips, taart etc., dan is er een andere reden die je moét aanpakken.

 

Vraag jezelf dit:

- In welke periode van mijn leven ontstonden mijn gewichtsproblemen?
- Wat gebeurde er in die periode in mijn leven?
- Hoe kwam ik aan?
- Was ik ongelukkig?
- Heb ik 'een 'muur' om mezelf heen gecreëerd?
- Wat geeft mij stress in mijn leven?

 

Lees nog eens het deel over emotionele en mentale obesitas in het boek en kijk of het ondersteunend zou zijn om hier hulp bij te zoeken. 

 

Een andere heel belangrijke vraag is de volgende: 'Zou je je veilig voelen wanneer je slank zou zijn?'

Het antwoord op deze vraag is echt bijzonder belangrijk. Dus ik vraag je dan ook om je voor te stellen hoe het zou zijn wanneer je slank zou zijn en iedereen zou zeggen hoe geweldig je eruit ziet. Stel je voor dat je wordt nagefloten op straat, aangekeken wordt, aandacht krijgt, in je bikini of in je zwembroek op het strand zou liggen.... Voel je je werkelijk prettig bij dit plaatje of krijg je er een onbestemd gevoel van? Als dat laatste het geval is, dan is het alsof je aan het rijden bent met je handremmen nog vast. Je lichaam zal zich namelijk met hand en tand verzetten omdat het voelt dat je je onveilig voelt en je willen beschermen. Het is dan ook essentieel dat je éérst gaat onderzoeken waarom je je ongemakkelijk voelt bij dit beeld. Dát moet je aanpakken.

Je kunt er verder ook vanuit gaan dat als je jarenlang hebt gelijnd, als stress iets heel normaals is in je leven of wanneer er veel negativiteit is geweest, dat je lichaam echt de tijd nodig heeft om de balans te hervinden. Dat is een proces dat echt niet van de één op de andere dag gaat. Je kunt er op vertrouwen dat als je jezelf werkelijk de tijd geeft om je balans terug te vinden,  je op langere termijn blijvende resultaten zult zien en ervaren. En hierbij heb ik het echt niet alleen over je gewicht. 

 

Belangrijk is dus om je focus te veranderen van je gewicht naar bijvoorbeeld hoe je je voelt.
Kijk je anders naar jezelf en de wereld? Merk je verschil in je energie? Slaap je misschien beter? Merk je dat relaties veranderen? Heb je al minder zin in zoet of vet?
De effecten laten zich misschien niet zozeer zien in gewichtsafname maar juist in dit soort dingen! 

 

Volg je Hart!

Wat doe je voor jezelf? Waar word jij nou echt blij van? Er zijn ontzettend veel leuke dingen om uit te proberen: een vegetarische kookworkshop? Of nog uitdagender: raw food? In je eentje naar die ene film waar niemand met je naartoe wil? Een meditatie- of yogales doen? Misschien kan je wel heel goed schilderen of zingen zonder dat je het wist! Ga eens wat uitproberen. Creëer een moment dat alleen voor jezelf is; een 'jou' moment. Dat kan al helpen om je stress te verminderen.  Je kunt al deze suggesties gebruiken om te onderzoeken hoe het bij jou van binnen zit. En het kan ook best zijn dat het je - in het begin- misschien zwaarder valt dan je had verwacht. Bewustwording gaat meestal hand in hand met het zien van de minder leuke kanten van jezelf. Maar zie het in het zonlicht: Je kunt wegsnoeien wat je niet bevalt en vervangen door wat je wél graag wilt.

 

De Gabriel Methode is hierbij een hulpmiddel dat je kan helpen om kwaliteit en inspiratie toe te voegen aan je leven.

Je moet je lichaam erop laten vertrouwen dat je veilig bent. Geef het de tijd om deze verandering te integreren en gebruik de visualisaties en de suggesties om je hierbij te helpen! Hou jezelf weg bij gedachten die negatief en ondermijnend zijn.

 

Mocht je die toch krijgen, kijk dan eens naar het volgende filmpje:

 

Is het zo simpel? Ja, misschien wel! Succes en weet: Energie volgt de aandacht. Geef dus aandacht aan wat je wenst, niet aan wat je NIET wilt!

Leef licht!


 

http://www.degabrielmethodewebshop.nl/

 

 

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!