Wat is het geheime ingrediënt voor een gezond leven?

April 4, 2016

 

 

Het antwoord is heel simpel

Wanneer je in staat bent om in harmonie met jezelf en de wereld te zijn, wanneer je in contact bent met jouw eigen hart en gevoel en bijvoorbeeld oprecht dankbaarheid kunt voelen, dan heeft dit een positief effect op je gehele fysiologie. Wanneer je elke dag een moment neemt om rustig te worden en je concentreert op de dingen die jou blij maken en waar je dankbaar voor bent dan heeft dit een helend effect voor je lichaam en gehele systeem. Het maakt je slimmer, energieker en gezonder.

 

Met de hedendaagse stress waar de meeste van ons mee te maken hebben, nemen we geen of nauwelijks tijd om stil te staan bij de dingen die goed en fijn zijn in ons leven. De Gabrielmethode leert dat het eerste wat je moet gaan doen wanneer je wilt gaan afvallen, is dat je de stress in jouw leven gaat aanpakken. Stress op bewust of onbewust niveau.

 

Het luisteren naar de visualisaties van De Gabriel Methode zijn een belangrijk onderdeel van de methode omdat ze je helpen een heel groot gedeelte van stress op te lossen (namelijk negatieve overtuigingen omzetten in positieve overtuigingen). 
http://www.degabrielmethodewebshop.nl/downloads/

 

Maar je kunt nog meer doen om jouw gezondheid te ondersteunen.
Hier zijn 3 gemakkelijke manieren om stil te staan bij de dingen waar je dankbaar voor kunt zijn;

1. Neem een voorwerp dat je doet denken aan iets waar je blij van wordt. Of neem een steentje of een schelpje die je vast houdt terwijl je denkt aan iets waar je dankbaar voor bent. Pak elke dag het steentje, de schelp of het voorwerp even op en laat in stilte het gevoel wat bij het voorwerp hoort door je heen stromen.
2. Maak een lijst van alle mensen in jouw leven waar je dankbaar voor bent. Je kunt de lijst elke dag langer maken! Neem elke dag een moment om de lijst te lezen en de gevoelens van dankbaarheid en blijdschap die bij de mensen horen in jouw hart te voelen.
3. Waardeer jezelf voor alles wat je bent en alles wat je doet! Neem elke dag een moment om oprecht dankbaar te zijn voor alles wat er goed aan je is. Voel de blijdschap over jezelf door jouw hele lichaam. En als je dan toch bezig bent, voel dan ook de waardering die jouw lichaam verdient; het werkt immers heel hard om je te laten functioneren, nietwaar?

Wanneer je slechts een paar minuten dankbaarheid voelt, zal de stress al afnemen, verhoog je de zuurstof toevoer naar de cellen van jouw lichaam, gaat het hart rustiger kloppen en zal jouw hele systeem even tot rust komen. Je kunt je dus voorstellen wat dit voor jouw gezondheid doet wanneer je dit elke dag even doet. Simpel en effectief!

 

Het boek ‘The Magic’ van Rhonda Byrne (in het Nederlands vertaald) is leuk om te lezen en helpt je bij het toepassen van de bovenstaande tips en geeft je er nog veel meer!


Waar ben jij dankbaar voor vandaag?

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!