5 FAVORIETE MANTRA’S OM JEZELF VAST TE DRAAIEN

 

Soms gebeurt het me nog… dat ik erin tuin. Dat ik mezelf met tegenstijdige boodschappen totaal vastdraai! Vanochtend nog.

Er kwam een mailtje van een collega met wie ik dacht dat ik een goede win-win-win samenwerking had afgesproken. Daarmee bedoel ik: mijn cliënt blij, die collega blij, ikzelf blij. Want alles wat bijdraagt aan een optimale dienst, daar word ik blij van!

Het mailtje sloeg in als een bom.

Nou jááááá!!!  (lange uithaal in mijn hoofd)

Hoe komt ze dáár nou bij! Waarom doet ze dít nu? Dát hadden we niet afgesproken! En zo ging het nog een tijdje door in mijn hoofd. Eén en al verontwaardiging en boosheid….

Natuurlijk realiseerde ik mij, dat deze gedachtes weinig goeds met zich meebrengen met betrekking tot mijn eigen energie en stemming en dat ik er beter voor kon kiezen om het los te laten. Om vervolgens te bedenken hoe ik met deze situatie om zou willen gaan.

Toen volgde er een heel interessant proces, waarvan ik de uitkomst graag met je wil delen. Omdat daar een paar valkuilen in zitten waar jij hoogstwaarschijnlijk ook wel eens (of regelmatig) in trapt. Ik heb het proces samengevat in:

 

5 favoriete mantra’s om jezelf vast te draaien

Op het moment dat je je realiseert, dat je iets beter los kunt laten, ga je dingen tegen jezelf zeggen die tegenstijding zijn aan wat je wilt bereiken. Dat schiet niet echt op. Dus ga je ze als een mantra herhalen zolang je merkt dat het nog niet gelukt is. In mijn hoofd komen gemakkelijk de volgende stemmen op: 

 

  • Laat toch gaan!

  • Ik moet het loslaten!

  • Niet druk om maken!

  • Niet mee bezig zijn!

  • Gewoon negeren!Wat is daar dan mis mee?

Op het moment dat je zoiets tegen jezelf zegt, geef je jezelf opdracht om iets te DOEN, namelijk: laten gaan. Maar hoe doe je dat? Het woord laten betekent eigenlijk NIET DOEN. Loslaten is niet vastpakken. Niet druk om maken…zelfde verhaal. Niet mee bezig zijn…knap als je brein dat kan.    Gewoon negeren is geen aandacht geven. Je geeft je brein de opdracht om NIET DOEN te DOEN…. Geef daar als brein maar eens een antwoord op! Het kan er niks mee en loopt vast. De negatieve energie kan geen kant op en je slaat het onbewust op in je systeem. Dat weten we allemaal. Daarom zeggen we ook “maak je niet dik!” tegen iemand die moeite heeft met loslaten.  Of dat iemand een echte binnenvetter is. Nou, zo doet die persoon dat dus…

 

Hoe kan het beter?

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren, dat je hoofd niets anders kan dan denken. En denken en doen zijn direct aan elkaar gekoppeld. Denken en doen zijn de expertise van je hoofd en dat is reuze handig als er inderdaad actie gevraagd wordt. Leve ons brein, anders zou er toch weinig tot stand gebracht worden.

Als je niet denkt en niet doet, kun je alleen nog maar zijn. Zijn met alles wat er is. De hele ervaring met alles erop en eraan er laten zijn. Zijn en ervaren. Zijn en ervaren doe je niet met je hoofd maar met je lijf. Als je uit je hoofd in je lijf zakt, kun je ervaren wat er is. Wat je ervaart met je zintuigen, welke gedachtes er passeren, welke emoties er zijn. Allemaal energie die komt en gaat. Zet het niet vast door in je hoofd te gaan zitten, maar geef het de ruimte…. En op enig moment ebt het vanzelf weg.

Omdat je het niet hebt vastgezet door het te moeten loslaten.

 Wat is jouw manier om los te laten? Laat het hier weten, dan kunnen we elkaar inspireren!

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!