Stress? Dit is de top 5 van voeding die het lichaam helpen om te kalmeren!

 


Wanneer je het lichaam en de geest wil kalmeren zonder naar medicatie te grijpen, zal je jouw levensstijl moeten aanpakken. Doe oefeningen die hetstress niveau doen dalen, zoals het luisteren naar de visualisaties van de Gabriel Methode, Yoga, Qi gong of schilderen, tekenen, buiten wandelen. Daarnaast kan je door middel van de voedselinname een hoop doen om het lichaam te ondersteunen in stressvolle situaties. Wanneer je je met de juiste voeding voedt merk je direct dat je je rustiger en blijer voelt.


5 soorten voeding die het lichaam helpen om te kalmeren;


1. Cashewnoten (bij voorkeur rauw!)
Volgens Dr.Andrew Saul bekend van de Food Matters film, heeft twee handjes cashews het zelfde effect op het verbeteren van je humeur als een voorgeschreven dosis Prozac. Dit komt omdat cashews een van de hoogste natuurlijke bronnen van tryptofaan zijn –nodig voor de productie van serotonine, het hormoon dat er voor zorgt dat je je blij voelt.


2. Bosbessen
Bosbessen zijn meer dan heerlijke fruit. Velen beschouwen het als een superfood. Ze zijn rijk aan vitaminen en fytonutriënten (plantenstoffen), met een verscheidenheid aan anti-oxidanten die worden beschouwd als zeer gunstig voor het verlichten van stress. Veel deskundigen geloven dat perziken ook in deze categorie vallen, beide vruchten bevatten voedingsstoffen die een kalmerend effect hebben. 


3. Acai bessen
Ook de Acai bes wordt als een superfood beschouwd. Net als de bosbes is de acai bes rijk aan fytonutriënten en zitten ze barstensvol antioxidanten. 


4. Amandelen
Amandelen bevatten zink, een belangrijke voedingsstof voor het behoud van een evenwichtige gemoedstoestand - ijzer en gezonde vetten. Gezonde vetten zijn een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding. Wanneer het bloed een laag ijzergehalte heeft kan dat leiden tot vermoeidheid, nervositeit en een gebrek aan energie.

 


5. Chocolade
Chocolade - en dan bedoelen we pure donkere chocolade (70% of meer) zonder toegevoegde suikers of melk – helpt bij het omgaan met angst en stress. Chocolade vermindert cortisol - het stresshormoon dat symptomen van angst veroorzaakt. Bovendien zitten er bestanddelen in donkere chocolade die de stemming te verbeteren.

Voeding dat rijk is aan magnesium, vitamine B12 (en andere B-vitamines), zink en antioxidanten zijn gunstig wanneer je last hebt stress. Denk er ook aan om veel water te drinken! Onderzoek wijst uit dat uitdroging tot stress en nervositeit kan leiden.

Alle genoemde voeding bieden vitaminen en voedingsstoffen waarvan bekend is dat het lichaam en geest kalmeren, energie geeft en de stemming stabiliseren. Combineer deze voeding met evenwichtige voeding die vrij is van gefrituurd voedsel en schadelijke ingrediënten en je zult een duidelijk verschil in jouw algehele stemming moeten zien. 

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!