Sporten omdat het moet...

February 17, 2014

 

Jaren lang ging ik braaf 3x per week naar de sportschool. Omdat dat van mezelf moest. Je moet toch bewegen om op gewicht te blijven of om af te vallen? Jarenlang ging ik met enorme tegenzin naar de sportschool en voelde me ellendig.

Als ik het dan toch voor elkaar had gekregen om 45 minuten te bewegen ging ik me vervolgens thuis belonen met iets lekkers. Kon makkelijk; ik had toch net calorieën verbrand? Klinkt dat bekend?

 

Op een dag stond ik met zo’n enorme tegenzin in de sportschool dat ik me eindelijk (na 20 jaar!) realiseerde dat ik dit helemaal niet wou doen! Ik wou wel bewegen maar niet daar, niet op die manier! Ik heb meteen mijn abonnement opgezegd en ben aan mezelf gaan vragen: ‘wat voor beweging wil je wel doen?’. Direct wist ik dat ik wel wou fietsen of lopen. En dat ben ik gaan doen!

 

 

 

Vanochtend heb ik weer 45 minuten flink doorgestapt en ondertussen een EFt-sessie met mezelf gedaan. Je kunt ook prima naar de ochtend of avond visualisatie luisteren (even downloaden op I-pod, mp3 speler of telefoon), je hoeft er niet actief naar te luisteren maar op onbewust niveau krijg je alle positieve informatie die je nodig hebt om je geweldig te voelen. Dat is nog eens het aangename met het nuttige combineren! Je hoeft dus niet een uur op de lopende band te staan om gewicht te verliezen, sterker nog; voor de meeste mensen werkt dit juist averechts. Voor hun geeft sporten omdat het moet zoveel stress dat de 'vet-knop' juist aan gaat.

 

Kies een sport die bij jou past of ga bewegen met de hulp van Jon Gabriel. Zijn fitness dvd is verkrijgbaar in de webshop van De Gabriel Methode https://www.degabrielmethode.nl/Webwinkel/Producten/12/

 

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!