Chia zaden!

February 4, 2014

 

Naast het feit dat chia zaden een gezonde bron van Omega 3 en proteïne zijn, kunnen ze ook goed helpen wanneer je probeert om te minderen met suiker. Ze helpen je om minder last te hebben van een honger gevoel (of de behoefte aan een snelle energie boost door suikers te eten). Daarnaast zitten ze bomvol met voedingsstoffen –vitamine A,B,D,E, calcium, ijzer en magnesium. Stoffen die het natuurlijke ontgiftings proces in ons lichaam ondersteunen.

 

10 manieren om chia zaden te gebruiken;

1. Strooi een dessert lepel over een yoghurt en muesli ontbijt.

2. Strooi een dessert lepel over een salade of door de soep.

3. Wanneer je geen Maïzena of andere bindmiddelen wil gebruiken kun je een theelepel Chia zaden toevoegen om soep of sausen te binden. Blijf kleine beetjes toevoegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Doe het rustig aan want de zaden hebben even de tijd nodig om in volume toe te nemen!

4. Voeg Chia zaden toe wanneer je bijvoorbeeld een Brownie maakt zodat deze traktatie een proteïne hapje wordt!

5. Maak jouw eigen energie hap (ook zeer geschikt voor sporters); Mix kokoswater met een goede schep Chia zaad. Laat even staan zodat de chia zaden in volume toe nemen. Hier kan geen energie drankje tegen op!

6. Maak er een extra gevulde omelet mee! Voeg een schep chia zaden toe aan losgeklopte eieren. Laat 10 minuten staan en bak er een omelet van.

7. Maak er crackers van; maak een dun beslag van gemalen chia zaden en melk (of kokos melk) spreid uit op een vel bakpapier en bak op de laagste temperatuur in de oven.

8. Voeg toe aan pindakaas of maak een lekkere kaneel boter; voeg chia zaden toe aan pindakaas of notenboter en krik de voedingswaarde op! Of voeg toe aan boter met kaneel poeder. Lekker over een snee noten en zaden brood (zie het recept life changing loaf of bread).

9. Maak een snelle, gezonde pudding; voeg ongeveer een half kopje chia zaden toe aan een kopje amandel melk. Roeren en even laten staan. Je kunt dit ook in een glazen, afsluitbare pot doen en voor onderweg meenemen! Het vult, het is lekker en je kunt het de avond van te voren maken. Perfect voor een tussendoortje op het werk en gegarandeerd geen trek meer in snelle suikers!

10. Gewoon een schep chia zaden in een glas koud water. Even laten staan en lekker op drinken. De chia zaden verkoelen, vullen je en geven je in 1 keer heel veel goede voedingsstoffen die ook nog eens langzaam en gemakkelijk in het lichaam worden opgenomen!

 

En de chia zaden bestel je natuurlijk gewoon via de Webshop van de Gabriel Methode! https://www.degabrielmethode.nl/Webwinkel/Producten/8/

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!