Celgeheugen met betrekking tot de 'Vet-knop'.

January 27, 2014

 

Onze cellen hebben een cel geheugen.

Het is wetenschappelijk bewezen dat alle cellen van het lichaam elke 7 jaar volledig vernieuwd zijn. Dit betekent dat elke 7 jaar je in principe een volledig nieuw lichaam hebt. Toch zetten ziektes, en oude patronen zich voort. Dat komt omdat elke nieuwe cel de vorige (oude) cel kopieert.

Als het om lichaamsgewicht gaat weten de cellen weten wat hun *‘set point’ moet zijn volgens het oude patroon.

Gabriel Methode coaches Marjolijn Loderichs en coach Désirée Manders hebben een bijzondere opleiding bij Osie Steinberg gevolgd. Zij is zeer geïnteresseerd in afvallen volgens de Gabriel Methode en ziet vanuit haar expertise mogelijkheden om onze methode nog efficiënter te laten zijn. Zij heeft ons geleerd hoe we op het niveau van het cel geheugen het *’set point ‘ kunnen aanpassen in verschillende lagen van het lichaam. Bijvoorbeeld in de vetcellen rondom de organen, het vet in de spieren en het musculaire systeem en het vet tussen de spieren en de huid. Hierdoor zal het overtollig vet ‘gewoon’ verdwijnen. Je hoeft het niet te dwingen door te gaan diëten. Het blijft overigens belangrijk om de juiste dingen aan je dagelijkse voedsel inname toe te toevoegen (wij kiezen voor de ‘super food’ producten van Vega one https://www.degabrielmethode.nl/Webwinkel/Producten/8/) en te gaan werken aan de redenen waarom je lichaam vet opslaat.

 

Concreet betekent dit dat je in een *coaching op onderbewust niveau in je cel geheugen het *’set point’ kunt veranderen zodat het lichaam als vanzelf je gewicht zal gaan aanpassen. Overigens moet het wel veilig zijn voor het lichaam om dit te doen, je moet dus wel de emotionele en mentale redenen hebben opgelost. Je kunt het dus niet ‘zomaar’ doen. Het aanpassen van het cel geheugen is NIET de eerste stap maar een stap die je later neemt nadat je het nodige voorwerk hebt gedaan.Dit is een én én verhaal, EN het heeft tijd nodig. *volgens de Gabriel Methode is het set point het vetpercentage dat het lichaam als veilig beschouwd.*kijk hier voor coaching mogelijkheden

Please reload

Featured Posts

Waarom buiten sporten/bewegen beter voor je is

August 26, 2019

1/10
Please reload

Recent Posts

December 11, 2018

Please reload

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic

Blij met wie je bent!